Het avontuur is nu echt begonnen. Gisterenavond vertrok het vliegtuig vanuit Parijs richting Nepal, maar … er stonden eerst nog twee verrassingen op het menu! Op de luchthaven kwamen Gudrun en Patrick Callewaert alle deelnemers feestelijk uitzwaaien. Zij zijn als bezielers van Het Ventiel, een buddyproject voor mensen met jongdementie, van heel nabij betrokken. Het werd een warm weerzien, dat volgens Gudrun ook de cameraproblemen verklaart: “De foto is wat beverig, waarschijnlijk door de warme lucht die we met Het Ventiel wilden uitstralen…” Patrick heeft zelf jongdementie en weet als geen ander hoe het voelt om grenzen te verleggen. Ze geloven 200% in deze missie.

Ook Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen had nog een persoonlijke boodschap voor de deelnemers. Hij vindt dat ze een enorm statement maken met deze expeditie en wenst hen alle geluk toe: “Alle goeds vanuit Vlaanderen: het kabinet supportert mee.” Je kan zijn videoboodschap hieronder terug bekijken. Intussen tellen wij af tot de vlucht veilig is geland en we de eerste indrukken uit het verre Nepal mogen ontvangen. Fingers crossed!