Namaste! De laatste expeditiedag, maar we zijn gemotiveerder dan ooit om samen nog een keer bergen te verzetten. We zouden het beperkt houden tot 3,5 uur stappen, maar intussen kennen we de Nepalese tijdselasticiteit. Na bijna vier uur stappen bleek er nog anderhalf uur over te zijn … Maar we plooien niet. Ook niet als er dreigende grijze wolken boven ons samentroepen. Eerst genieten we nog van een lekkere rijstmaaltijd en dan gebeurt het onvermijdelijke: de regen gutst met bakken uit de hemel. Als verzopen soepkiekens dalen we af naar de weg waar de bus staat te wachten. Dolgelukkig en met tranen in de ogen omarmen we elkaar. De high fives vliegen in het rond. We hebben het gehaald! Tot laat in de avond weerklinkt onze eigen mantra: “Sant├ę!”. De nacht lacht ons toe. De voltallige groep van New Energy For Young Dementia heeft de eindmeet bereikt. One mission, one family!